True Luna: Rejected By My Mate (The White Wolf Series)

Då och då får jag upp typ varg-berättelser från Dreame som förslag på Facebook där jag ibland läser sammanfattningen men jag brukar aldrig läsa färdigt någon, då man måste låsa upp kapitel i Dreame. Men häromdagen fick jag upp True Luna: Rejected By My Mate av Tessa Lilly och började läsa den och fastnade för den, så det slutade med att jag köpte den på Amazon (Kindle). Detta är del 1 av The White Wolf-serien.
 
Så ja, denna handlar om Emma som tillhör en Varg-flock där deras Alfa är Logan och deras Beta är Andrew som är Emmas äldre bror. Dem är väl vad man kallar formskiftare, de är människor som kan skifta till sin varg, och det är först när de blir 18 som de får sin varg. Och människan och vargen är två skilda 'personer' i en, om man säger så, kan vara lite svårt att förstå om man inte har mött på de här berättelserna förut...  Men i alla fall, Emma fyller 18 och får äntligen möta sin varg och från att man är 18 kan man även hitta sin 'mate' (partner) och det visar sig att Emmas mate är Alfa Logan. Logan väljer att avvisa Emma som sin mate då han inte tror att hon är tillräckligt stark för att bli flockens Luna och väljer en annan 'tjej-varg', som avskyr Emma och vill bli av med henne. Vad ska Emma göra nu?
 
Överlag tycker jag att den var väldigt bra och jag kommer läsa fortsättningen, men det finns saker som stör mig, lite cringe/toxic-faktor liksom. För det första fick den mig att tänka lite på Twilight, då en av vargarna heter Jacob och kallas Jake, och har en crush på Emma... Men aja. Det som jag ser som toxic är 'mate-bandet' som uppstår där de typ ser sin mate som sin ägodel, 'du är min och ingen får röra dig', vilket bara ger mig en stor yuck-känsla. Särskilt när de till och med blir arga och svartsjuka när läkare rör vid deras mate för att hjälpa dem, nääää, det är inte attraktivt. 
 
Sen så duschar karaktärerna väääääldigt ofta, blir äna lite komiskt. Författaren har lite dålig fantasi ibland. Och det blir lite för mycket användande av smeknamn som "Baby" mot slutet.

Och spoiler-varning
Jag ser det som lite plot-hole att Sienna har tillgång till deras hem när Andrew inte är där. Har de inga lås eller har hon nyckel dit? Varför i så fall, med tanke på att Andrew vet att Emma har svårt för Sienna. Sen hela grejen att Andrew inte tror på Emma om Sienna.. Liksom visst, hon är hans vän och han tror att Emma är svartsjuk på att han spenderar så mycket tid med Sienna, men inte ens Andrews varg gillar Sienna och inte Logans heller. Med tanke på hur viktiga deras vargar är för dem så känns det konstigt att de inte lyssnar mer på dem. 
 
Ja, detta blev ett ganska långt inlägg och jag gillar den samtidigt som en hel del saker stör mig, haha.

Betyg: 5 av 10
 
Bildkälla

Twilight

Nyligen bestämde jag mig för att jag vill läsa om Twilight-böckerna av Stephenie Meyer och igår blev jag äntligen klar med Twilight (2005). Tror detta är första gången jag har läst den på engelska, men jag är inte säker. För de som inte känner till Twilight så handlar den om Bella Swan som flyttar till Forks och hon faller snabbt för den mystiska Edward, som visar sig vara en vampyr. 
 
Jag har alltid gillat Twilight-böckerna och filmerna och jag ser om filmerna då och då, så jag kände att det var dags att läsa böckerna igen för böcker är oftast bättre än filmerna. Och ja, boken är mycket mysigare än filmen, Edward känns mer glad än hur han porträtteras av Robert Pattinson. Men som sagt, jag har alltid gillat böckerna men jag har blivit lite mer kritisk mot dem nu och det är väl först nu jag inser hur fåniga de är, haha. Just det här kring tonårskärleken, hur de verkligen går all-in med "Du är mitt liv nu"-smörjan när de typ har varit ihop i mindre än en månad? Och hur Bella typ inte känner någon rädsla alls över att han är en vampyr och typ blir smickrad av att han smygit in i hennes rum på nätterna för att se när hon sover xD Liksom okej att hon känner sig smickrad, speciell eller whatever men det borde ändå finnas några procent av henne som är rädd eller ifrågasätter lite mer innan hon accepterar det, haha. Men ja, det är helt galet hur fort allt egentligen utspelar sig i den här boken, tidslinjen är inte särskilt lång. Men jag har min kärlek för Twilight oavsett hur fånig den kan vara. 
 
Betyg: 8 av 10
 

Young Jedi Knights - Ljussvärden

Äntligen har jag läst ut en till bok! Jag har varit så seg på att läsa på sistone.. Den här boken fick jag låna av min bror och det är en Star Wars bok: Young Jedi Knights - Ljussvärden (1996) av Kevin J. Anderson och Rebecca Moesta. Detta är den första Star Wars boken jag läser.
 
Här får vi möta tvillingarna Jacen och Jaina som är barn till Han Solo och prinsessan Leia, som studerar på sin morbror Lukes akademi för att bli Jedi-riddare. De studerar där tillsammans med sina vänner Lowbacca (Chewbaccas syskonbarn) och Tenel Ka och det börjar bli bråttom att utbilda Jedi-eleverna för att kunna skydda Nya Republiken från Rymdimperiet och Skuggornas akademi som utbilder mörka Jedi-riddare. Det är dags för de fyra vännerna att bygga sina ljussvärd och öva med dem, men det får katastrofala följder...
 
Jag tyckte boken var lite trögläst i början men sen när jag väl kommit igång så tyckte jag att den var riktigt bra. Jag har inte den bästa kollen på Star Wars men jag gillar flera av filmerna, så det var kul att möta lite nya karaktärer samtidigt som Luke fortfarande var med. Jag gillade verkligen Tenel Ka. Detta är dock fjärde boken i serien, som består av 6 (eller 14) böcker, och den gick bra att läsa fristående men nu vill jag såklart läsa de andra böckerna!
 
Betyg: 9 av 10